VUOKRAUSEHDOT

Ensimmäisellä kerralla suosittelemme aina ratsastustuntia opetuksella. Silloin opettaja voi esitellä sinulle paikat, näyttää varusteet sekä kertoa hevosista, ja voimme myös varmistaa, että ratsastustaitosi on riittävä itsenäiseen vuokraukseen.

-Vuokraus on tarkoitettu kokeneille ratsastajille, vähemmän kokeneet voivat vuokrata hyvän hevosenkäsittely- ja ratsastustaidon omaavan  henkilön kanssa. Alaikäiset tarvitsevat ratsastukseen kokeneen valvojan. Kun varaat vuokrausta, kerro ikäsi, ratsastus- ja hevosenkäsittelykokemuksesi sekä se, onko sinulla ova valvoja mukana. Valvojan voi ostaa tallilta 5 eur lisämaksusta per henkilö, kun mainitset valvojan tarpeen varausvaiheessa. 

-Vuokraus on täysin itsenäistä ratsastusta ja tapahtuu omalla vastuulla. Vuokrauksessa täytyy osata tarvittaessa hakea hevonen itse tarhasta (laumasta), varustaa ja riisua se. 

-Kamun, Ellin ja Salaman tarha: Houkuttele heppa tarhan portille esim. leivällä ja rapisevalla pussilla ja ota kiinni, ÄLÄ käytä kaurasankoa Salaman kiinniottamiseen, se ärtyy siitä. Salaman kanssa kannattaa olla varovainen, se voi olla tarhassa arvaamaton.  Helpoiten saat muut ponit kiinni, kun toinen syöttää Salamalle leipiä sivummalla. Kun haet Salaman, sille pitää AINA antaa leipää,porkkanaa tms. palkkioksi luoksetulemisesta, eli varustaudu rapisevan pussin sekä herkkupalan kanssa ja houkuttele se portille.


-Vuokraus on aina henkilökohtainen, eli et voi antaa kaverisi ratsastaa. Hevosia ei saa myöskään vaihtaa kesken vuokrauksen, ellei sinulla ole siihen Anskun lupa

-Kamu varustetaan ja riisutaan irti karsinassa (tai ulkona, jos toinen pitää kiinni), muut hepat ulkona puomilla tai kentänvierustarhan kulman luona, HUOM! Aksua ei saa jättää sidottuna valvomatta.

 Siivoathan käytävän jälkeesi. Kamua ei saa sitoa kiinni. Jos hepoilla on sadeloimi, kun haet sen tarhasta, vie loimi heti kuivumaan levälleen satulahuoneeseen, kun sen otat pois hepalta, mutta katso, että loimet eivät ole päällekkäin.

-Tarkista, että kuolaimet ja karvaromaani sekä satulavyön karva ovat täysin puhtaat. Karstaa satulavyönkarva AINA ennen ratsastusta ja pese kuolaimet tarvittaessa ennen varustamista. 

-Jos sataa vettä tai kenttä on kurainen, älä laita Salamalle ja Kamulle satulavyön karvaa ollenkaan

 -Aina kun talutat Salamaa päitsistä, laita naru turvan ympärille

-ETHÄN NOSTA JALUSTIMIA SATULAN PÄÄLLE, SATULAN PINTA VAHINGOITTUU!

-Vuokrauksessa kiellettyä on mm.: ilman käsiä ratsastaminen ja muu pelleily, keikkuminen tai tahallaan putoaminen tai yritykset saada ponia pukittelemaan ja/tai tämän kuvaaminen. Toivomme, että et videoi vuokraustasi. Jos sinulla on painava syy videoida ratsastuksesi, niin kysy siihen lupa hevosenomistajalta.

-Kaikki heppamme ovat herkkiä avuille, ja tottelevat hyvin apuja, jos ne annetaan oikein, ja osaavat esim. nostaa laukat käynnistä, jos avut annetaan oikein,  joten pohkeella POTKIMINEN on ehdottomasti KIELLETTYÄ ja johtaa vuokrauksen keskeyttämiseen, jos tämmöistä havaitsemme! Jos heppa ei ymmärrä, mitä siltä pyydät (esim. laukannnosto), niin mieti, annatko avut oikein, istutko suorassa vai könötätkö eteen tai heilutko satulassa, valmisteletko noston huolellisesti yms. Älä myöskään yritä nostaa laukkaa ajamalla kiitoravista, vaan nosta laukka mielummin käynnistä. Monesti laukannosto-ongelma johtuu ratsastajan väärästä istunnasta, avuista tai taidon puutteesta, joten ethän syytä siitä hevosta.

- Kamulle etusiin suojat ratsastuksen ajaksi, maastoon kaikille suojat

-vuokrausaikaan sisältyy selkäännousu ja jalustinten säätö

- Hepat osaavat testata ratsastajaa, joten ole topakka ja määrätietoinen.  Jos olet epävarma siitä, riittääkö ratsastustaitosi vuokraukseen, niin suosittelemme tunnin ottamista opetuksella.

-muista riittävän pitkät alku- ja loppukäynnit (n. 10min. alku ja 10min loppu pitkin ohjin ponin tahdissa sekä noin 5min. loppuravit ennen loppukäyntejä)

-huolehdithan, että et ylitä vuokrausaikaa (60min.) ja että hepat saavat riittävät alku- ja loppukäynnit (n. 10min. alku sekä n. 10min. loppu) vuokrausajan puitteissa

-HYPPÄÄMINEN VAIN OHJATUILLA OPETUSTUNNEILLA. Vakiovuokraajat voivat hypätä itsenäisesti silloin tällöin erillisellä luvalla

-maastoon voi kokeneet ratsastajat mennä, kunhan sanot asiasta ennen lähtöäsi ja kunhan ratsastustaitosi on riittävä siihen, että hallitset hepan ja pysyt selässä jos heppa kääntyy kotiin päin laukalla, säikähtää tms. Muista, että hepat ovat virkeämpiä ja säikympiä maastossa.

 . Jos maastoillessa eksyt, niin kirjoita googlemapsiin : Vuorelan talli A.Pääkkönen, niin se opastaa sinut tallille. JOS HEVONEN KAKKII TIEN LAITAAN, NIIN KAKAT PITÄÄ KÄYDÄ POTKIMASSA HETI POIS TIELTÄ, PIENTAREELLE!

-puhdista varusteet hiekasta ja laita ne takaisin paikoilleen. PESE ja puhdista kuolaimet ja kuolainrenkaat täysin puhtaiksi

-tallin oven voit jättää päivällä auki lämpimillä ilmoilla, mutta pakkasilla aina kiinni,  kentän portit kiinni ratsastuksen ajan

-kentältä siivotaan kaikki kakat ratsastuksen aikana (valvoja) tai viimeistään ratsastuksen jälkeen, sekä viedään lannat lantalavalle (älä ota hiekkaa, vain pelkät lannat). Kentän pinta kärsii, jos lannat jäävät kenttään, joten MUISTATHAN siivota kakat aina oman ratsastuksesi jälkeen! Jos mukana on valvoja tai kaveri katsomassa ratsastusta, niin pyydäthän hänet siivoamaan lannat jo ratsastuksesi aikana.

-laita valot kentälle vasta kun menet kentälle ja sammuta samalla kun tulet kentältä pois (talvella)

-Kesäaikaan hepat menevät ratsastuksen jälkeen takaisin tarhaan

-Ratsastuksen jälkeen hepat loimitetaan aina, kysy ohjeita loimituksen suhteen, jos olet epävarma siitä, mikä loimi laitetaan

-nosta laukut ylös roikkumaan, älä säilytä mitään varusteitasi käytävällä tai maassa. Koiramme ei saa päästä käsiksi varsinkaan ruokatavaroihin, koska voi sairastua niistä. ÄLÄ JÄTÄ MYÖSKÄÄN RUOKASANKOJA MAAHAN TARHAN ULKOPUOLELLE HAKIESSASI HEPPOJA!

-kaikkien eväiden, herkkujen yms. syönti VAIN eteisen suljetussa varuste/taukohuoneessa tai suljetussa autossa (jotta koiramme ei pääse syömään mitään ylimääräistä eivätkä jyrsijät innostu ruoantähteistä). Viethän roskat mennessäsi roskiin.

-Talli ei ole vakuuttanut ratsastajia, suosittelemme sinua hankkimaan oman tapaturmavakuutuksen.  Talli ei ole vastuussa ratsastajista eli ratsastus tapahtuu omalla vastuulla tai alaikäisen ollessa kyseessä huoltajan vastuulla

-VESISADE tai PAKKANEN eivät ole este ratsastukselle. Laita sään mukaiset vaatteet, niin ratsastaminen on mukavaa säällä kuin säällä

-KUN LÄHDET TALLISTA, NIIN SAMMUTA VALOT JA TARKISTA, ETTÄ VESIHANAT ON KIINNI JA OVET HUOLELLISESTI KIINNI SEKÄ KENTTÄ SIIVOTTU KAKOISTA.

Tutustu peruutusehtoihin tästä

Vuokrauksen irtisanominen vuokraajan toimesta:
- Halutessasi päättää vakiopäivän tulee siitä ilmoittaa Anskulle 2 viikkoa ennen vuokrauksen päättymistä.

Vuokrausehtojen noudattamatta jättäminen:

- Mikäli vuokraaja huomauttamisen edelleen jättää noudattamatta vuokrausehdot tai toistuvasti toimii vuokrausehtojen vastaisesti, Vuorelan talli voi lopettaa vuokrausoikeuden ko.henkilöltä välittömästi.

Huomioithan, että tallilla kävijät ovat itse vastuussa omista tavaroistaan sekä rahoistaan. Ethän jätä tavaroitasi/rahaa valvomatta tallin alueelle.  

KAMUN SATULOINTI

Kun satuloit Kamun, niin katsothan tarkkaan, että karvaromaanista näkyy satulan etukaaren etupuolella ainoastaan valkoinen karvareunus, ei siis mustaa romaanin pohjaa ollenkaan. Silloin romaani on oikealla paikalla. Jos romaani satuloidaan liian taakse, Kamu saattaa liikkua huonommin, joten olethan huolellinen. 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita